Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

Voorlichting beroeps- en opleidingsmogelijkheden in Zorg en Welzijn

SIGRA heeft een team van enthousiaste professionele voorlichters, die met twee benen in de praktijk staan. Verpleegkundigen, medewerkers uit de ouderen en gehandicaptenzorg, radiolaboranten, kraamverzorgers, afdelingshoofden, kortom een team van mensen met hart voor de zorg. 

Zij werken bij de leden van de SIGRA in een ziekenhuis, verpleeghuis, de thuiszorg etc. en verzorgen naast hun werk voorlichtingen op scholen en banenmarkten. De voorlichters hebben een speciale training gevolgd. Hun drijfveer is te laten zien dat zij bijzonder werk hebben. Werk dat vaak zwaar is maar dat ook veel voldoening geeft.

De voorlichters kunnen kosteloos ingezet worden voor gastlessen of op beroepenmarkten op scholen. De voorlichters werken zelf in de Amsterdamse zorg en vertellen op eigen wijze over hun werk en de diverse andere werkvelden in de zorg. De inzet van het voorlichtersteam draagt bij aan een duidelijker beeld van wat het betekent om in de zorg te werken en leerlingen gaan de zorg zien als aantrekkelijke werkgever om voor door te leren.

Wilt u een gastles aanvragen? Stuur dan een e-mail naar zorgvoorscholen@sigra.nl

Email: