Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

Een tolerante (werk)omgeving!

Met hun programma in het kader van de Grey Pride vraagt de ouderenzorg aandacht hiervoor. Van 29 juli tot en met 5 augustus vinden op negentien verschillende zorglocaties in Amsterdam ‘roze’ activiteiten plaats, die seksuele diversiteit op een kleurrijke en feestelijke manier onder de aandacht brengen.

Iedereen telt mee

Tijdens de officiële opening van de week benadrukte Ben de Valk, voorzitter Raad van Bestuur bij Amsta in zijn korte speech dat de ouderenzorg deel uitmaakt van de samenleving en openstaat voor iedereen. Het gaat daarbij om de persoonlijke aandacht, respect en openheid en gelijkwaardige behandeling.

Roze Loper

Een aantal zorglocaties heeft laten zien dat zij met het zorgaanbod aansluit op de vraag van de roze doelgroep. Zij ontvingen hiervoor de Roze Loper, een keurmerk dat ontwikkeld is om homovriendelijkheid in de zorg te bevorderen. Ook de zorgmedewerker heeft hier een rol in, wat zich vertaalt in houding en gedrag ten opzichte van de zorgverlening van de cliënt. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld op een open wijze vragen naar een partner of belangrijke persoon in plaats van man of vrouw.

Het Programma en de activiteiten van Amsta, Amstelring en Cordaan vind je hier.

Grey Pride

Email: