Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

Als student ervaring op doen in de zorg

Als student geneeskunde wil je graag gelijk beginnen met de praktijk van je studie, maar meestal moet je daar nog een tijd op wachten. De patiënt, vaak toch een reden om met zo'n studie te beginnen, lijkt dan soms ver weg. Praktijkervaring opdoen is leuk en leerzaam. Daarnaast wil je nog wat bijverdienen.  De studentenkliniek kan je daar een handje bij helpen. Er zijn diverse mogelijkheden om tijdens je opleiding te werken in de zorg.

Na de afronding van de verpleeghulpstage ligt er (aangevuld met een scholing /praktijktraining) veel leuk werk op je te wachten.

Je kunt bijvoorbeeld werken in de thuiszorg, waar je veel met mensen in aanraking komt die (medische) hulp nodig hebben in hun dagelijks bestaan. Je doet de thuiszorgcliënten veel plezier door hen bij te staan. Zo help je bij het innemen/toedienen van medicijnen, het doen van boodschappen, maar ook het signaleren en rapporteren van veranderingen bij een cliënt. Met jouw ondersteuning kan de cliënt een zo gewoon mogelijk leven leiden.

Werken op een verpleegafdeling in een ziekenhuis is een andere mogelijkheid, waar je  24/7-zorg biedt aan patiënten. Dat betekent dat jij samen met een team van collega’s verantwoordelijk bent voor het welzijn van de patiënten. Je begeleidt patiënten naar hun onderzoek, ondersteunt hen indien nodig, beantwoordt vragen van patiënten en stelt ze gerust.

Een andere optie is het werken in een privékliniek waar je assisteert bij athroscopieën, waarna je samen met een collega zorgdraagt voor het verder herstel van de patiënt.

Bij de Studentenkliniek heb je binnen Amsterdam een scala aan mogelijkheden om aan het werk te gaan. De opgedane werkervaringen kun je weer goed gebruiken in je opleiding. Twee vliegen in één klap!

 Voor meer informatie:

www.destudentenkliniek.nl

rolf.bosscha@destudentenkliniek.nl

 

Email: