Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

Week van werkstress

Van 13 tot en met 16 november wordt de landelijke Week van de Werkstress georganiseerd, een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken. Tijdens deze week zetten bedrijven en organisaties activiteiten op om het onderwerp werkstress onder de aandacht te brengen bij medewerkers.

Met de campagneweek wil het ministerie leidinggevenden en medewerkers voorlichten over werkstress en hen aanmoedigen het probleem aan te pakken. Als onderdeel van de campagne staat op 13 november een congres gepland. Op het programma staan diverse sessies met wetenschappelijke inzichten en praktijkvoorbeelden over het thema werkstress. Zo legt Michelle van Laethem van de Universiteit van Amsterdam wat de relatie is tussen slaap, piekeren en werkstress en laat Koen Hogenelst van TNO zien wat de invloed van technologie is op werkstress. Het congres is bedoeld voor werkgevers, HR- en OR-leden van organisaties.  Meer informatie over de campagneweek en het congres op www.duurzameinzetbaarheid.nl

Check je werkstress

Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Werkstress is een opstelsom van factoren en er is niet één oplossing om werkstress te voorkomen: er zijn veel knoppen waar je aan kunt draaien. Dat geldt voor de werkgever én de werknemer. De campagne ‘Check je werkstress’ is opgezet om werkgevers en werknemers bewust te maken van de risico’s van teveel werkstress. Het heeft tot doel het onderwerp ‘werkstress’ bespreekbaar te maken op de werkvloer.

Jouw vitaliteit in relatie tot werk

Ben je benieuwd naar jouw vitialiteit in relatie tot jouw werk, doe dan de test op Zorg Werkt Zeker -vitaliteitshuis.

 
 

widz.png

 

Email: