Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

Wat bindt en boeit een HBO-V’er?

Mariëlle Kalverda deed voor ActiZ onderzoek naar het binden en boeien van de hbo-verpleegkundige in de intramurale setting. Door de grotere complexiteit van zorg is er een toenemende vraag naar hbo-verpleegkundigen intramuraal. Wat is de taak van de werkgever?

“Een aantrekkelijke werkgever denkt van te voren na over de positie van HBO-verpleegkundigen, zorgt voor voldoende uitdaging en afwisseling van taken.” Dit blijkt uit het onderzoek van Mariëlle Kalverda, dat zij uitvoerde in het kader van haar afstudeerstage van de opleiding Management in de zorg.

Zorgorganisaties vinden het moeilijk om HBO-verpleegkundigen voor een langere tijd te behouden voor de organisatie. Ook hebben veel studenten verpleegkunde een negatief beeld van dit werkveld en kiezen er niet voor. Om dit te veranderen, begonnen Actiz en V&VN al eerder de campagne Hbo-v in de ouderenzorg; daar zit meer achter.

Naar aanleiding van de ontwikkelingen en de adviezen uit het rapport van Mariëlle Kalverda gaat ActiZ verdere activiteiten ondernemen. Zo komen er voorbeelden voor inzet van de hbo-verpleegkundige intramuraal op de ActiZ website, is er een netwerk in de maak om de huidige VGG’ers te ondersteunen en maakt ActiZ zich hard voor om de VGG in de nieuwe brede hbo-v opleiding te behouden.

Sluit dit aan bij jouw beleving? Wat maakt het voor jou aantrekkelijk om in de intramurale ouderenzorg te werken?
Stuur je mening naar info@werkindezorg.nl

het onderzoek van Mariëlle Kalverda

de VGG

Bron: actiz

Email: