Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

Vrijwilligerswerk. Wanneer start jij?

Vrijwilligerswerk is een geweldige manier om ervaring op te doen voor het begin van een banenjacht. Het is ook een manier om de gaten in de tijdlijn van jouw CV op te vullen, maar dat niet alleen. Vrijwilligerservaring spreekt boekdelen over jouw inzet voor de samenleving en jouw “drive” om productief te zijn. Het kan ook leiden tot professionele netwerken en betere carrièrekansen, ontmoeting en verbinding met gelijkgestemde mensen.

Op persoonlijk vlak levert vrijwilligerswerk voordelen op, zoals betere sociale vaardigheden, sociale erkenning, groter gevoel van eigenwaarde en een betere gezondheid. In de sector zorg en welzijn, die veelvuldig een beroep doet op vrijwilligers, ben je ook nog eens van onschatbare waarde!
 

Relevant en waardevol

Vrijwilligers doen relevant en waardevol werk, zeker in zorg en welzijn. Denk maar aan de openingen die ontstaan door ontwikkelingen zoals de Participatiewet, meer wijkgericht werken, het stimuleren van zelfstandigheid en revalidatie om mensen in staat te stellen langer thuis te laten wonen. Zonder op vrijwilligers te vertrouwen is het moeilijk voor te stellen hoe zorg en welzijn haar missie zou kunnen vervullen.
 

Internationale vrijwilligersdag 7 december

7 December is de internationale vrijwilligersdag. Hoewel vrijwilligerswerk leuk, nuttig en dankbaar werk is, is het nog niet voor iedereen een traject om in te slaan. In de steden doen mensen minder vrijwilligerswerk dan in niet stedelijke gebieden. In 2015 berekent het CBS dat 49% van de Nederlanders minimaal een keer per jaar vrijwilligerswerk verricht. Gemiddeld besteden vrijwilligers 4 uur per week aan hun vrijwilligerswerk.(bron: Feiten en cijfers Vrijwillige inzet).
 
Kijk bij welke organisatie in de buurt jij jouw hulp kunt aanbieden.
 
Lees hier welke mechanismen de stap van vrijwilligerswerk naar betaald werk bevorderen.
 
 
Email: