Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

LHBT in Zorg en Welzijn

Zorg en Welzijnsorganisaties stellen zich steeds meer open voor LHBT (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders). LHBT’s worden echter vaak niet gezien door sociaal professionals omdat ze, onbewust, werken vanuit de heteronorm. Wat kan de professional hierbij helpen?

E-learningmodule LHBT voor sociaal professionals 

Movisie ontwikkelde een e-learning module voor sociaal professionals die hen helpt om de kennis over LHBT te vergroten en om op een open manier het gesprek met cliënten aan te gaan over het onderwerp. En dat is nodig, want op dit moment is er te weinig aandacht voor deze kwetsbare groep. Eenzaamheid, depressies en suïcidaliteit. Dit zijn enkele problemen waar mensen die homoseksueel, biseksueel of transgender zijn mee te maken kunnen hebben. Deze problemen zijn het gevolg van onder meer reacties en afwijzingen die zij krijgen op hun identiteit. 
De e-learning module is vanaf  15 juni 2017 gratis beschikbaar voor sociaal professionals.
 

Verschillende initiatieven uit de regio waar er aandacht is voor LHBT:

 

Amsta richt het ‘Rozeneiland’ op, een woning voor LHBT’ers

 

Amstelring-Roze-nieuwsbrief

 

Roze Loper

Een aantal organisaties heeft het keurmerk de Roze Loper behaald. De Roze Loper is ontwikkeld voor zorginstellingen die graag inzichtelijk maken dat zij achter seksuele tolerantie staan en dit in de kwaliteit van de zorg en het beleid verwerken. Organisaties met de Roze loper.
 

Proud People

Vanuit dit netwerk worden medewerkers ondersteund om zichzelf te kunnen zijn. Niet alleen op het gebied van LHBT, maar ook als het gaat om situaties die gaan over afkomst, cultuur en religie.
 

Diversiteitsnetwerk LVB

Het diversiteitsnetwerk LVB maakt  gebruik van eigen  kennis en kunde van leden, staat achter empowerment van eigen medewerkers, gericht op de diverse facetten van diversiteit en zet zich in voor structurele verankering in de organisatie. Alle cliënten én hun verwanten voelen zich welkom  binnen Cordaan.
 

Samenvatting en conclusies van de LHBT-organisatiescan bij Spirit 

 
Email: