Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

Kansen voor hoogopgeleide verpleegkundigen

Je hebt het vast via de media al vernomen: ‘Hartcentra hebben last van verpleegkundigentekort’. Het tekort aan goed gekwalificeerde medewerkers geldt echter voor het hele beroepenveld in de zorgsector en niet alleen voor de hartcentra, zo reageert Francis Bolle van V&VN op dit nieuwsbericht.  Een zorgelijke ontwikkeling. Tegelijkertijd is het voor jou een kans!

Sla je slag

Ben je nu op zoek naar een baan als verpleegkundige, nog bezig met je opleiding of ga je een (vervolg)opleiding volgen? Een ding is zeker: er is een grote behoefte aan hoogopgeleide verpleegkundigen, dus ‘sla je slag’ en ga aan de slag! Bereid je voor met de juiste informatie, bijvoorbeeld over het beroep van gespecialiseerd verpleegkundige of verpleegkundig specialist of bekijk een interessant filmpje over taakherschikking. Taakherschikking houdt in dat verpleegkundig specialisten taken van bijvoorbeeld artsen en medisch specialisten overnemen. Dit is aantrekkelijk, want het biedt meer perspectief op doorgroeien en ontwikkelen.
 

Tekorten zijn langer bekend

Francis Bolle van V&VN geeft aan dat de tekorten in de sector langer bekend zijn. In maart 2016  meldde de beroepsvereniging een zorgwekkend tekort aan hoogopgeleide verpleegkundigen, in de wijk en verpleeghuizen maar ook op specialistische afdelingen in ziekenhuizen als oncologie en dialyse. In mei bleek bovendien uit dit nieuwsberichtdat kinderen noodgedwongen lang in het ziekenhuis liggen, door een tekort aan gespecialiseerdekinderverpleegkundigen in de wijk.

Email: