Vacatures zoeken

Mijn profiel

Voor werkzoekenden, werkenden of werkgevers in de zorg. Registeer nu en maak je eigen zorgprofiel.

130 miljoen extra voor verpleeghuiszorg

Het demissionaire kabinet trekt de komende vier jaar 130 miljoen euro extra uit voor de verpleeghuiszorg. Het geld is bedoeld voor een wervingscampagne en voor omscholing.

Er is een groot tekort aan personeel in de verpleeghuizen. Het kabinet wil dat er een campagne met onder meer televisiespots komt. Het is de bedoeling dat het voor personeel dat al in de verpleegzorg werkt aantrekkelijk wordt om dat te blijven doen. Daarnaast moeten bijvoorbeeld herintreders enthousiast gemaakt worden.

V&VN laat in een tweet weten blij te zijn met het extra geld voor de werving van nieuwe mensen, maar plaatst ook een kritische kanttekening. 'Wie investeert in het behoud van zorgprofessionals die het nú doen?'

Het bedrag van 130 miljoen staat in de Miljoenennota die op Prinsjesdag wordt gepresenteerd. Het komt bovenop het extra bedrag dat staatssecretaris Van Rijn eerder al naar buiten bracht: vanaf 2018 jaarlijks 435 miljoen voor verpleeghuizen. Dit is een gevolg van de slechte kwaliteit van verpleegzorg. Van Rijn hoopt dat er rond de 7000 extra zorgmedewerkers bijkomen.

Bron: nursing.nl

Email: